Filtriraj

 • Vrsta Proizvoda
  0
 • Pakovanje
  0
  0
  0
 • Manufacturers
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Price
  RSD - RSD
100% L-Glutamine, 240 g
100% L-Glutamine, BioTech USA100% L-Glutamine, BioTech USA, predstavlja nutrijent pažljivo oda..
100% L-Glutamine, 300 g
..
100% L-Glutamine, 600 g
..
Gluta Pure, 1000 g
5.600,00 RSD 3.990,00 RSD
..
Gluta Pure, 400 g
2.990,00 RSD 2.200,00 RSD
..
GlutaLean Powder, 500g
3.890,00 RSD
GlutaLean Powder, LabradaIntenzivne fizičke aktivnosti, visok nivo stresa ili siromašna ishran..
Glutamine Maxler, 300 g
2.150,00 RSD 1.990,00 RSD
Glutamine MaxlerGlutamin je uslovno esencijalna aminokiselina u zrnastoj formi. Ubrzava metaboličke..
Glutamine Universal, 300 g
Glutamine, Universal NutritionGlutamin Prah Universal Nutrition – Ubrzava sintezu proteina za mišić..
L-glutamine Micronized, 300 g
Glutamine Micronized, DymatizeČini vaše mišiće zdravim i snažnim!L-Glutamin, slobodna aminoki..
5.600,00 RSD 3.990,00 RSD
2.990,00 RSD 2.200,00 RSD
2.150,00 RSD 1.990,00 RSD
Stranica 1 do 9 od 9 (1 stranica)

U ovom odeljku možete naručiti glutamin od Biotech USA, Scitec Nutrition, MuscleFarm i drugih proizvođača. Obim pakovanja, sastav, svojstva i druge informacije dostupni su u opisu. Navedene su aktuelne cene glutamina. Saznajte detaljan opis, uporedite različite proizvode i izaberite onaj koji odgovara svim kriterijumima.

Svojstva glutamina

Glutamin - aminokiselina koja se sadrži u belančevinama. Organizam je može sintetizirati ali u maloj količini. Prema tome ova aminokiselina se smatra neophodnom, posebno za sportiste kojima je potrebna u velikim količinama. Za njih je glutamin obavezan sportski dodatak. Pre svega to se odnosi na bodibildere koji se trude da izgrade mišićnu masu.

Za šta služi glutamin

Pored pozitivnog uticaja na mišićno tkivo on takođe obezbeđuje:

 • jačanje imuniteta;
 • ubrzan oporavak tela posle vežbi u teretani;
 • poboljšava lučenje hormona rasta.

Osim toga smanjuje gubitak proteina i pomaže u smanjenju bolova u mišićima nakon intenzivnog treninga u teretani. Istovremeno poboljšava pamćenje, štiti ćelije jetre od štetnih toksina, pomaže telu da brže uklanja amonijak

Pored toga glutamin:

 • pruža eritrocitima "gorivo";
 • odgovoran je za "transport" azota;
 • usporava proces katabolizma;
 • ima pozitivan efekat na anaboličke procese (zbog povećanja obima ćelija).

Najvažnije je da se u mišićnom tkivu sadrži do 60% ove aminokiseline. Tokom treninga u teretani organizam troši svoje zalihe. Na primer, zbog stalnog rasta mišića količina glutamina u krvi smanjuje se za 18%. Dakle, u poređenju sa ljudima koji ne idu u teretanu, sportistima je potrebno 4,5 puta više glutamina. A to je oko 5-8 gr dnevno.

Možete dobiti ovu aminokiselinu dodavanjem u ishranu ribe, jaja, kupusa, mleka. Ali ćete morati da jedete ovu hranu u velikim količinama. Kao alternativa (ili ako ne postoji mogućnost toliko jesti) pogodan je sportski suplement. Cena L-glutamina je relativno niska, tako da je ova aminokiselina dostupna širokom krugu sportista.

Kako uzimati glutamin

Gotovo svaki drugi kupac koji naručuje takve dodatke postavlja menadžeru pitanje kako uzimati glutamin. Uglavnom su korisnici zainteresovani za dobijanje težine ili održavanje mišićne mase.

Zapravo uputstvo o upotrebi L-glutamina je izuzetno jednostavno. Treba samo da znate sledeće:

 1. . Potrebno je da uzimate aminokiselinu 2 puta dnevno. Prvi put nakon treninga u teretani, a drugi put uveče pred spavanje. Prijem aminokiseline posle vežbanja doprinosi rastu mišića i sprečava katabolizam. A upotreba glutamina uveče poboljšava lučenje hormona rasta.
 2. Optimalna dnevna norma je 4-8 gr. Shodno tome potrebno je istovremeno piti 2-4 gr glutamina.
 3. Uzmanje aminokiseline je poželjno na prazan želudac. Najbolje je pola sata pre obroka ili koktela. Ovo vreme je dovoljno da se aminokiselina apsorbuje gotovo u potpunosti.

Kako uzimati glutamin u danima kada nema treninga? Takođe 2 puta dnevno ali prvi unos za ručak, a drugi uveče kao i obično.

Kompatibilnost sa dodacima ishrani

Ako je potrebno možete dodatno uzeti još jedan sportski dodatak. Kao prvo, cena glutamina vam omogućava da kupite još nešto. Drugo, on je savršeno kompatibilan sa različitim dodatcima ishrani, čak i poboljšava njihov efekat.

Idealna opcija je kombinacija glutamina sa kreatinom. Pored toga možete piti protein. Ako je potrebno možete dodati ovom spoju suplement pre treninga i druge sportske dodatke. Ali imajte na umu da ih ne možete uvek uzimati zajedno. Na primer, između uzimanja glutamina i proteina potrebna je pauza od najmanje pola sata.