Filtriraj

 • Vrsta Proizvoda
  0
 • Manufacturers
  0
  0
 • Price
  RSD - RSD
L-Arginine & L-Ornithine, 100 kapsula
Opis Twinlab L-Arginine & L-Ornithine, 100 kapsulaL-Arginine & L-Ornithine je komb..
Stranica 1 do 2 od 2 (1 stranica)

L-arginin je esencijalna aminokiselina koju ljudski organizam može proizvesti samostalno. Za one koji posećuju teretanu i trude se da postignu visoke sportske rezultate njena količina nije dovoljna. Zbog toga postoji potreba za dodatnim unosom L-arginina u obliku dodatka ishrani.

Uticaj na organizam

Nakon uzimanja arginina u ljudskom organizmu formira se oksid azot. Ovo dobro istraženo hemijsko jedinjenje pozitivno utiče na rad organa i sistema. Ono stimuliše snabdevanje kiseonika i hranljivih materija ćelijama i tkivima. Arginin počinje da radi nakon 30-45 minuta nakon uzimanja.

On se prvo apsorbuje u krv kroz gastrointestinalni trakt i zajedno sa oksidom azota zasićuje organizam kiseonikom. Oksid azota dolazi u mozak i ima blagotvorno dejstvo na rad nervnog sistema i misaonih procesa.Takođe dolazi do mišićnog tkiva i opušta mišiće ne samo vidljive već i mišiće unutrašnjih organa.Raspadanje arginina protiče u jetri i u ovoj fazi njegov pozitivan efekat se ne završava. On učestvuje u formiranju mišića što je posebno važno za sportiste. Takođe, neraspadnut arginin formira muški hormon - testosteron.Arginin radi kao katalizator u ćelijama jetre i stimuliše uklanjanje štetnih materija i prečišćavanje jetre, čime se sprečava trovanje organizma od strane produkata raspadanja.

Prednosti arginina

Zbog činjenice da je ova aminokiselina uključena u mnoge procese i služi za izgradnju mišića, L-arginin je vitalan za organizam. Mnogi su primetili da ova aminokiselina pozitivno utiče na devojke, posebno na njihovo raspoloženje i zdravstveno stanje tokom PMS-a.

Glavne funkcije arginina:

 • sprečava razvoj ateroskleroze i drugih vaskularnih bolesti;
 • stimuliše rad nervnog sistema, poboljšava memoriju i raspoloženje;
 • ima blagotvorno dejstvo na srce;
 • normalizuje protok krvi i krvni pritisak, takođe poboljšava krvnu sliku;
 • pomaže kod formiranja mišićnog tkiva;
 • normalizuje nivo glukoze i holesterola, takođe sprečava nastanak dijabetesa;
 • uklanja toksine i produkte raspadanja iz jetre;
 • uklanja višak amonijaka;
 • poboljšava aktivnost spermatozoida.

To nisu sve pozitivne osobine arginina. Sada su naučnici uključeni u proučavanje njegovog uticaja na procese starenja ljudskog organizma. Razlog toga je proizvodnja hormona rasta.

Kako uzimati L-arginin

Najbolji izvor arginina je prirodna hrana. Najviše ga ima u sirovom svinjskom mesu, pilećem mesu, crvenoj ribi i orašastim plodovima. Mala količina arginina sadrži se u heljdi i pšenici, semenkama bundeve i pirinču. Ali za sportiste ova količina nije dovoljna.

Preporučena količina ove aminokiseline za sportiste - od 3 do 10 grama dnevno. Stručnjaci preporučuju započinjanje sa minimalnom količinom i postepeno povećavanje.

Da bi se povećala efikasnost treninga najbolje je uzimati arginin pola sata pre početka vežbanja. Ova supstanca će hraniti mišiće i ojačati odliv krvi. Uzimanje arginina pre spavanja poboljšaće sintezu hormona rasta. Takođe, za one koji uzimaju ovaj suplement redovno, treba napomenuti da se arginin ne pije uz masnu hranu. Stoga, između obroka koji uključuje masne namirnice bolje je održavati intervale od 2-3 sata.

Gde kupiti L-arginin

Ako želite pomoći organizmu da se nosi sa opterećenjem tokom aktivnih treninga, potreban vam je L-arginin. To će pomoći održavanju tela u dobrom fizičkom stanju i pomoći da se brzo poveća mišićna masa.

L arginin cena

Manufacturers
Minimalna cena
Maksimalna cena
Scitec Nutrition
2280 RSD2280 RSD
Twinlab
1500 RSD2550 RSD

Najvažnije je odabrati kvalitetan i pouzdan proizvod. Kupiti L-arginin u Beogradu moguće je u online prodavnici sportskih dodataka ishrani Fitway. Naši stručnjaci će pružiti sve informacije o proizvodima i pomoći vam da odaberete najbolju opciju. Takođe nudimo povoljne uslove za saradnju i isporuku u bilo koji deo Srbije.