1.100,00 RSD
Ex Tax: 1.100,00 RSD

Količina

Proizvođač: Twinlab
Tip: Vitamini i minerali
Raspoloživost: Na lageru

B-12 Dots, TwinLab

Vitamin B12 ili kobalamin je vitamin delotvoran u mikroskopskimdozama, a rastvara se u vodi. Nalazi se isključivo u hrani životinjskog porekla(mleko, meso, džigerica, bubrezi, jaja, sirevi, školjke, riba), te suvegetarijanci posebno podložni problemima izazvanim nedostatkom vitamina B12.Međutim, u velikoj meri se uništava prilikom pripremanja hrane, te sepreporučuje suplementacija.

Vitamin B12 u organizmu ima višestruku funkciju. Poznato jeda podstiče obnovu jetre, sprečava sterilitet, a sa vitaminom C sprečavanastanak kancerogenih oboljenja. Sastavni je deo terapije mnogihpsihijatrijskih oboljenja. Kroz želudac se loše apsorbuje, a vezuje se zaproteine pljuvačke i želudačnog soka. Zato ga treba uzimati u obliku tabletaili pastila koje se rastvaraju pod jezikom.

Apsorpciju vitamina B12 pomažu kalcijum, vitamini kompleksa Bi vitamini A, C i E, a smanjuju kafa, duvan, alkohol, laksativi i problemi sradom štitne žlezde.

Simptomi nedostatka vitamina B12 ponekad se mogu uočiti tek godinamaod njegovog nestanka iz organizma. To mogu bit problemi sa srcem, bubrezima ijetrom, slabljenje imuniteta i malokrvnost. Ljudi posle pedesete godine životatakođe su podložni problemima izazvanim nedostatkom vitamina B12.

Vitamin B12 je sastavni deo terapije neplodnosti.

Odojčad koja se hrane dojena dobijaju dovoljne količinevitamina B12, ali deci koja se hrane veštačkim mlekom potreban je dodatak ovogvitamina.

  • čuva funkcije nervnog sistema, poboljšava ravnotežu, pamćenje i koncentraciju
  • regeneriše crvena krvna zrnca i sprečava malokrvnost
  • regeneriše i čisti jetru
  • kod dece pospešuje apetit i normalan rast i razvoj
  • učestvuje u energetskom metabolizmu
  • ima blagotvorno dejstvo na predmenstrualne i menstrualne tegobeUpotreba: 1 tableta dnevno.

Kategorije za akcije
Kategorije Vitamini i minerali
Vrsta proizvoda
Vrsta Proizvoda Tablete

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!