Moguće opcije

240,00 RSD
Ex Tax: 240,00 RSD

Količina

Proizvođač: Alimenta
Tip: Energija
Raspoloživost: Na lageru

Dekstroza, Alimenta

Dekstroza obnavlja iscrpljene mišiće i brzo vraća energiju.

Dekstroza je monosaharid koji je približno 30% manje sladak od čistog, odnosno rafinisanog šećera. Dobija se iz kukuruza i njena jednostavna hemijska struktura čini je ugljenim hidratom koji telo lako apsorbuje. Većina ljudi dobro podnosi dekstrozu, pošto je jednostavan šećer.

Ko bi trebalo da uzima dekstrozu?

Iz perspektive sportskog učinka, dekstroza može pomoći da mišići ne budu uskraćeni za hranljive sastojke koji su im neophodni za proces oporavka. Visok glikemijski indeks dekstroze dozvoljava da se brzo apsorbuje u krvotok.

Sportistima koji se bave sportovima izdržljivosti suplementacija dekstrozom može biti od koristi. Ovaj suplement se, takođe, preporučuje svima koji žele da „nabilduju“ mišiće i povećaju težinu.

Insulin je hormon sa izrazito anaboličkim efektom i pomaže u distribuciji hranjivih materija kroz ćelije, čineći taj proces bržim. Dekstrozu koristi bodibilderi i drugi sportisti da povećaju nivo insulina do maksimima, kada se  brzo obnavlja mišićni glikogen koji je potrošen tokom treninga.

Kako uzimati dekstrozu?

Studije su pokazale da je za postizanje insulinskog maksimuma posle vežbanja, optimalna količina dekstroze 60 do 75 grama. Dekstroza je posebno efikasna kada se kombinuje sa kreatinom, proteinima surutke i glutaminom. Insulinski maksimum izazvan dekstrozom će ove hranljive sastojke brzo preneti do mišićnih ćelija.

Kategorije za akcije
Kategorije Energija
Vrsta proizvoda
Vrsta Proizvoda Prah
Pakovanje
Pakovanje 1kg-2.99kg

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
Može Vas zanimati