Filtriraj

 • Veličina
  0
  0
  0
  0
 • Manufacturers
  0
 • Price
  RSD - RSD
Gurtne Atleticore
819,00 RSD
Gurtne, Atleticore  Zgibovi se razlikuju od ostalih sportskih aktivnosti po tome što naliku..
Kaiš Atleticore
2.790,00 RSD 2.190,00 RSD
Kaiš, AtleticoreVežbe snage i izdržljivosti zasnivaju se na podizanju velikih težina, često i mnogo..
Kaiš Atleticore, 10 cm
2.790,00 RSD 2.190,00 RSD
..
819,00 RSD
2.790,00 RSD 2.190,00 RSD
2.790,00 RSD 2.190,00 RSD
Stranica 1 do 4 od 4 (1 stranica)

Neophodna komponenta profesionalnog treninga sa velikim težinama je specijalan atletski pojas. Prilikom podizanja velike težine, potiska, guranja i drugih vežbi sa šipkom za fiksiranje trupa sportiste treba koristiti poseban dodatak koji će služiti kao neka vrsta zaštite za kičmu. Pojas za dizanje tegova savršen je i za početnike, i za profesionalne bodibildere. Poverlifting zahteva posebno ozbiljan pristup, jer sportista radi sa maksimalno dozvoljenom težinom. Nakon stavljanja atletskog pojasa, mi fiksiramo pršljenove kičme. Stoga, se oni pod određenim opterećenjem ne pomeraju, što sprečava nastanak raznih povreda. Atletski pojas takođe sprečava istezanje mišića. Ako se to desi, postoji opasnost ozbiljnih zdravstvenih problema.

Pojas za leđa (atletski pojas): vrste i karakteristike upotrebe

Online prodavnica FitWay nudi veliki izbor pojaseva za dizanje tegova po povoljnim cenama. Ovde u online katalogu možete detaljno saznati o cenama i drugim karakteristikama svakog proizvoda. Ako želite povećati opterećenje tokom treninga, onda obavezno morate da kupite sportski pojas. Izrađuje se od posebnih čvrstih, a mekih materijala. To su sintetičke tkanine i prava koža. Prema tipu korišćenja atletski pojasevi se dele na:
 • sa podesivom širinom. Takav pojas za dizanje tegova se koristi u bodibuildingu, kada se izvode vežbe za uspravan trup. Za ovakvu vrstu dizanja tegova bolje je izabrati pojas koji je širi u zadnjem delu;
 • atletski pojas bez podešavanja je savršen za poverlifting. Njegova širina bi trebalo da bude ista sa svih strana.
 • Na našem sajtu možete naručiti trajan i izdržljiv kožni pojas za teretanu po cenama nižim nego u običnim sportskim prodavnicama.

  Pojas za teretanu čuva figuru i zdravlje

  Sportski pojas može da se kupi ne samo za treninge, već i za planinarenje. Treba ga nositi tokom dugih šetnji sa teškim rancem, a tokom pauze otegnite pojas ili još bolje je da ga skinete. Nije preporučljivo da nosite sportski pojas tokom treninga stalno. On smanjuje opterećenje na mišiće koje fiksira, zbog čega se oni opuštaju. Takođe, treninzi snage bez pojasa su kontraindikovani. Pojas za žene je obavezan. On se fiksira na čičak, šiljke ili karabin kuke. Na taj način stvarajući za sportiste dodatni unutrašnji pritisak u abdominalnoj šupljini. Atletski pojas podržava kičmu od spolja, a prirodni pritisak iznutra. Zato se pršljenovi u slučaju teškog opterećenja ne mogu pomerati ili smanjivati do formiranja protrusa. Pojas će štititi od pojavljivanja kile između pršljenova i još ozbiljnijih posledica.

  Dakle, najbolje je koristiti sportski pojas u određenim situacijama:

 • na početku treninga;
 • pre podizanja veoma teških opterećenja;
 • nakon povrede leđa.
 • U ostalo vreme potrebno je raditi na jačanju prirodnog tona mišićnog korzeta. Kupovina pojasa za dizanje tegova je neophodna i zato što trening snage menja siluetu ženske figure. Tokom treninga struk se širi. A pojas zadržava ovaj proces, održava optimalnu temperaturu mišića donjeg dela leđa, štiti ga od promaje, hladnog vazduha, od klima uređaja ili otvorenih vrata.

  Atletski pojas za profesionalce i početnike

  Da biste pravilno izabrali atletski pojas, obavezno pogledajte veličinu. Pojas treba da stoji uz struk i da ne visi. Postoje kaiševi i pojasevi za poverlifting. Prva opcija je najpogodnija za bodibilding. Ako se bavite triatlonom, morate odabrati drugu opciju.

  Obratite pažnju na materijal inventara. Izaberite pojas izrađen od materijala sa visokom čvrstoćom. Najbolja opcija je kupiti pojas od prave kože. Takođe, možete razmotriti opcije sa manjim budžetom od veštačke kože ili sintetičkog materijala.

  Za obavljanje teških osnovnih vežbi tipa mrtvog dizanja, čučanja sa šipkom na ramenima najbolje je kupiti sportski pojas iz više slojeva. Višeslojni pojasevi su najefikasniji kada se izvode vežbe sa velikim težinama.

  Pre kupovine pojasa vredi se konsultovati sa profesionalnim trenerom kako bi vam pomogao da se odlučite o izboru opreme.

  Kupovina pojasa za teretanu

  Kupiti pojas za dizanje tegova, kaiševe za bodibilding, fitnes možete u našoj online prodavnici FitWay. Isporuka robe se vrši na bilo koji odgovarajući način za vas.

  Naša kompanija sarađuje sa proverenim proizvođačima sportske opreme i drugih dodataka. Menadžeri će vam rado pomoći da izaberete pravi atletski pojas, uzimajući u obzir sve vaše zahteve. Garantujemo blagovremenu i pažljivu isporuku širom Srbije. Nemojte preplaćivati i kupovati pojas za podizanje težine sumnjivog kvaliteta. Jer je u pitanju vaše zdravlje, kao i sposobnost da se tehnički ispravno i uspešno bavite sportom. Kupujući pouzdan i čvrst pojas za dizanje tegova u našoj online prodavnici, vi ćete omogućiti efikasne i bezbedne treninge tokom niza godina.