Filtriraj

  • Manufacturers
    0
  • Price
    RSD - RSD
Pilates lopta sa pumpom, 55 cm
1.644,00 RSD 1.490,00 RSD
..
Pilates lopta sa pumpom, 65 cm
1.973,00 RSD 1.790,00 RSD
..
Pilates lopta sa pumpom, 75 cm
2.136,00 RSD 1.940,00 RSD
..
1.644,00 RSD 1.490,00 RSD
1.973,00 RSD 1.790,00 RSD
2.136,00 RSD 1.940,00 RSD
Stranica 1 do 3 od 3 (1 stranica)

Da li ste već odredili program vežbi i odabrali simpatičnu plavu loptu? Ili možda sivu? Ostaje samo da nađete mesto za kupovinu lopte za pilates u Srbiji? Samo nemojte žuriti sa porudžbinom, razmislite da li ste pravilno izabrali. Budite mirni, odluka da kupite loptu u online prodavnici "Fitway" je pravi izbor. U ovom slučaju mislimo na loptu koja vam se dopala.

Ocenite izabranu loptu iz drugog ugla. Da li je takva lopta za pilates sposobna da izdrži džak šećera od 50 kg? A sada zamislite da se na nju spusti neka osoba sa većom težinom. Sa time da lopta za aerobik mora da izdrži konstantne skokove. Stoga dolazimo do zaključka da je njen izgled kriterijum koji je najmanje važan. Neophodno je da se detaljnije razmotri kakvu loptu treba naručiti na sajtu.

Kako pronaći svoju loptu za pilates među drugim loptama: saveti za izbor

Jedan od glavnih kriterijuma je bezbednost. Pouzdana pilates lopta na naduvavanje ima sigurnosni sistem ABS ili BRQ. To znači da ako se slučajno dogodi depresurizacija, lopta će se postepeno spuštati, a ne odmah kao balon. Drugi najvažniji kriterijum za izbor je čvrstoća. Gimnastička lopta ima debljinu 6 mm, što garantuje zaštitu od bilo kakvih iznenađenja. Nosivost ne zavisi od debljine gume. Ona se određuje kvalitetom materijala. Kategorija težine gimnastičke lopte za odrasle varira između 150-300, 300-600 i 600-1000 kg. Za treninge snage bolje je kupiti lopte sa velikom nosivošću.

Izgled i veličina lopte za pilates – metode izbora prečnika

Za efikasne treninge morate odabrati loptu odgovarajuće veličine. Možete koristiti metodiku koja vam najviše odgovara. Ali bolje je uporediti sve. Dakle, prečnik lopte, uzimajući u obzir rast i dužinu ruke:

  • 45 cm - visina do 155 cm i dužina ruke 45-55 cm;
  • 55 cm - od 155 do 169 cm i 55 do 65 cm;
  • 65 cm - od 175 do 185 cm i 65 do 80 cm;
  • 75 cm više od 185 cm i 80-90 cm.

Lopta na naduvavanje je korisna i za odrasle, i decu. Ujutru ona lepo dopuni gimnastiku ako su druge vrste vežbi kontraindikovane. U večernjim satima ortopedska lopta će pomoći kod opuštanja i uklanjanja nervoze. Naročito je korisna za trudnice. U ovoj situaciji kičma, krsta i zglobovi su pod velikim pritiskom. Lekari preporučuju da žene isključe bilo kakve sportske aktivnosti. Ali lopta za trudnice je dozvoljena. Postoji čitav niz vežbi koje će ukloniti stres i opustiti organizam buduće majke. Ako pripadate ovoj kategoriji klijenata, obratite pažnju na loptu sa drškama. To će vam obezbediti dodatno osiguranje. Dobra opcija u ovoj situaciji je lopta za pilates sa ručkom. Naime, ona će pomoći da smršate nakon porođaja.

Fitnes lopte za bebe – za razvoj i za masažu

Posebna kategorija su lopte za bebe. Već nakon mesec dana posle rođenja mali sportisti mogu da vežbaju. Ista vežba, izvedena različitim intenzitetom, ima drugačiji efekat. Vežbe na lopti za bebe jačaju kičmu, sprečavaju kolike, umiruju.

Bebe jačaju vestibularni aparat i koordinaciju pokreta. Imajte na umu da bi vežbe donele maksimalni efekat, morate kupiti loptu za masažu deteta sa pravim karakteristikama. Prvo, optimalna veličina je od 45 do 75 cm u prečniku. Drugo, lopta za mališane treba da bude potpuno glatka. Pošto je koža novorođenčeta vrlo nežna i najmanji uticaj na nju dovodi do pojave modrica. Masažna lopta sa šiljcima pogodna je samo za odrasle osobe. Treće, lopta za bebu treba da ima dodatno osiguranje.

Prava dečija lopta za pilates ima drške. Ovo povećava stabilnost i razvija refleks hvatanja bebe.

Lopta za one koji žele da doteraju liniju –kakva treba biti

Najveća grupa kupaca – oni koji žele da smršaju. Čak i uobičajene vežbe uz loptu postaju interesantnije, efikasnije i intenzivnije. U ovom slučaju možete obratiti pažnju na lopte za pilates, jogu, lopte sa šiljcima. Vežbe sa njima imaju dvostruki efekat – dovode mišiće u dobro stanje i uništavaju sloj potkožne masti. U današnje vreme postoji niz vežbi koje možete probati kod kuće.

Za takve vežbe odgovaraju lopte u obliku ovala ili kikirikija. Imaju više tačaka kontakta sa podom pa su zbog toga stabilnije. Pogodne su za rehabilitaciju nakon povreda, pri cerebralnoj paralizi i za fizioterapijske vežbe. Lekari često preporučuju ovalne lopte nakon operacija. Ali morate ih pažljivo koristiti i obavezno konsultujte vašeg lekara. Takve lopte pomažu kod bolova u leđima i problemima sa kičmom. Možete kupiti ovalnu loptu i za igre za razvoj dece. Kada deci postane dosadno vežbati, možete sami provesti sat treninga pilatesa ili joge.

Boja i prateća oprema lopte za pilates su karakteristike drugog reda ali ipak nisu nevažne

Naravno, izgled lopte je takođe važan. Na primer, boja je snažan psihološki faktor koji utiče na vaše stanje i emocionalno raspoloženje za trening. Markirani proizvodi imaju prijatne tamne i svetle nijanse, boju metala ili interesantne šare. A, sada, ako ste kupili jeftinu loptu "fluorescentne" boje, ispred vas je lopta sumnjivog kvaliteta. Još jedan znak originalnog proizvoda je pumpa. Ali čak i ako nema pumpe, smelo koristite kompresor za biciklu ili auto. Optimalni odnos opreme, kvaliteta izrade i cene pokazuju proizvodi Adidas, Reebook, Live UP, Power Play i drugi.

Cena lopte za pilates

Dobre lopte su napravljene od gume sa antistatičkim aditivima. Za njih se ne lepe konci, prašina i sitno smeće, a prilikom dodira ne oseća se neprijatno peckanje. Inače, materijal u mnogim pogledima utiče na cenu lopte. Markirani proizvodi lako se prepoznaju po redu karakteristika. Konkretno, kvalitetna guma nema mirisa. Ovo ukazuje na ekološku kompatibilnost i odsustvo štetnih sastojaka. Takođe brendirani proizvodi imaju dobru toplotnu provodljivost. To jest kvalitetna lopta na dodir je topla i prijatna.

Ima još znakova dobre gume. Ona je prilično elastična – ne pruža veliki otpor, niti se previše pomera od pritiska. Ako ste kupili jeftinu loptu i pod pritiskom ona se pomera samo 3 cm, smatrajte da ste imali sreće. Takođe, dobar znak elastičnost površine. Kada pokušate da uštinete loptu ne pojavljuju se sitni nabori i pukotine. Šavovi lopte vizuelno i na dodir nisu uočljivi. lopte Ventil lopte nalazi se unutra kako ne bi smetao u toku vežbe.

Kupiti loptu za pilates u Srbiji

U onlain prodavnici FitWay vi možete kupiti loptu sa isporukom u bilo koju regiju Srbije. Ako ne možete da se odlučite, obratite se konsultantima za pomoć. Oni će preporučiti loptu prema vašim potrebama. Ostaće samo da odaberete boju i cenu. Konsultanti će organizovati dostavu po Beogradu i celoj Srbiji.