Filtriraj

 • Veličina
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Boja
  0
  0
  0
  0
  0
 • Manufacturers
  0
 • Price
  RSD - RSD
Performer rukavice Atleticore
1.799,00 RSD 1.440,00 RSD
Performer rukavice, Atleticore  Sportske rukavice ključni su deo sportske opreme u sportovi..
Rukavice Atleticore Essential
1.299,00 RSD 990,00 RSD
Rukavice „Essential”, Atleticore Sportske rukavice ključni su deo sportske opreme u sportovima u..
Rukavice Atleticore Essential NET
1.459,00 RSD 1.090,00 RSD
Rukavice „Essential NET”, Atleticore  Sportske rukavice ključni su deo sportske opreme u sp..
Rukavice Atleticore Essential NET, crne
1.459,00 RSD 1.090,00 RSD
..
Rukavice Atleticore Essential NET, mighty rose
..
Rukavice Atleticore Essential NET, sive
1.459,00 RSD 1.090,00 RSD
..
Rukavice Atleticore Essential, ljubičaste
..
Rukavice Atleticore Essential, sive
1.299,00 RSD 990,00 RSD
..
Rukavice Atleticore Essential, žute
1.299,00 RSD 990,00 RSD
..
1.799,00 RSD 1.440,00 RSD
1.299,00 RSD 990,00 RSD
1.459,00 RSD 1.090,00 RSD
1.459,00 RSD 1.090,00 RSD
1.299,00 RSD 990,00 RSD
Stranica 1 do 10 od 10 (1 stranica)

Za efikasno bavljenje sportom važno je pronaći odgovarajuću odeću i sportsku opremu. Rukavice za fitnes su jedan od najvažnijih dodataka za trening u teretani koji pomaže u smanjenju povreda i povećanju koncentracije opterećenja pri radu sa određenim mišićnim grupama.

Čemu služe rukavice za teretanu

Sigurno će ljudi koji su daleko od sporta biti iznenađeni i pitaće zašto u teretani treba koristiti rukavice? Ali svako ko se bavi bodibildingom ili fitnesom shvata da ovo nije samo modni trend, već potreba. Postoji nekoliko glavnih razloga:

 1. Zbog bezbednosti – tokom vežbe ruke se znoje, pa teg može da isklizne.
 2. Estetika – zbog čestog kontakta sa metalnom površinom sportske opreme, koji se naravno ne može izbeći, na vašim rukama mogu se pojaviti žuljevi. Momci to mogu da prežive, ali za devojke to definitivno nije potrebno.
 3. Fiksiranje šake – to će smanjiti rizik od dislokacije ili istezanja tetiva.
 4. Poboljšava se kontakt sa sportskom opremom – šipka i bučice neće da se okreću.
 5. Smanjuje se bol pri radu sa velikim težinama.

Dovoljno smo pričali o neophodnosti rukavica u teretani, sada možemo razgovarati o pravilnom izboru. FitWay prodavnica nudi širok izbor različitih fitnes rukavica od najboljih svetskih proizvođača. Iz tog razloga lako je pogubiti se u ovom asortimanu, mi ćemo vam dati neke savete o izboru ovog dodatka.

Danas sportska industrija proizvodi sportske rukavice za podizanja na šipki, vežbe snage i druge vežbe koje se izvode kako na otvorenim prostorima, tako i u opremljenim teretanama. Različiti modeli rukavica su dizajnirani za upotrebu od strane muškaraca i žena. Od toga zavisi ne samo veličina proizvoda (ženski modeli su naravno manji), već i oblik. Iako su ruke muškaraca i žena gotovo iste, ipak postoje neke razlike kod šaka, pa je opterećenje na šaku raspoređeno malo drugačije. Rukavice za trening u teretani (sportskom centru) mogu da se kupe preko ovog sajta uz isporuku po celoj Srbiji.

Određivanje kvaliteta

Kvalitetne atletske rukavice dobro pričvršćuju zglob i ravnomerno raspoređuju opterećenje prenoseći ga blago na podlakticu. Rad sa spravama ili velikim težinama podrazumeva ozbiljan pritisak na zglobove koji se nalaze u šaci. Koristići rukavice za fitnes, vi smanjujete pritisak na zglobove i štitite ih od povreda.

Naravno, posebnu pažnju treba obratiti na materijal iz koga se izrađuju sportske rukavice za fitnes. Vrlo praktične su rukavice za teretanu, napravljene od kože sa specijalnim umetcima koji povećavaju udobnost pri radu sa velikim težinama. Takođe treba obratiti pažnju da rukavice omogućavaju ventilaciju kože ruku, što će smanjiti brzinu znojenja. Iz tog razloga često sportisti kupuju proizvode od sintetičkih materijala sa otvorenom spoljnom stranom i kožnim umetcima koji se nalaze sa unutrašne strane.

Takođe od materijala zavisi i izdržljivost. Najbolje je birati proizvode od kože ili otpornih sintetičkih materijala. Mali nedostatak sintetičkih materijala, naročito jeftinih je nizak nivo ventilacije, što može uzrokovati neugodnost za sportistu. Kao što smo upravo rekli, postoje opcije koje kombinuju prirodnu kožu i sintetička vlakna. Mislimo da će ova opcija biti najpoželjnija po pitanju cene / kvaliteta.

Vredi pomenuti rukavice sa sigurnosnim trakama. Takvi proizvodi vam omogućavaju jačanje hvata, a ako radite sa velikim težinama, onda će vam ova opcija biti vrlo zanimljiva. Sportisti koji redovno obavljaju trening snage više vole ovu vrstu proizvoda, jer ona pruža najveću bezbednost pri radu sa tegovima.


Izaberite odgovarajuću veličinu

Glavna razlika između proizvoda za muškarce i žene je naravno veličina (kod ženskih je dlan uži). Osim toga na unutrašnjoj strani fitnes rukavica dizajniranih za muškarce nalazi se poseban urez koji pomaže u fiksiranju šipke tokom vežbanja. Žene se time manje bave, pa u ženskim modelima ova osobina nije prisutna. Pre nego što kupite ovaj proizvod potrebno je odrediti tačnu veličinu. Da biste to uradili uzmite traku za merenje i izmerite širinu šake. Uporedite brojku koju ste dobili sa tabelom veličina rukavica za teretanu:

Veličina, cm 15,2-16,5 16.5-18 18-19 19-20 20-21.5 21.5-24 24 i više
Muške XS S M L XL XXL
Ženske XS S M L
Univerzalne XS S M L XL XXL

Koje rukavice odabrati

Tržište sportske opreme nudi veliki izbor sa različitim karakteristikama. Da bi bilo lakše odlučiti i kupiti, uslovno smo ih podelili u sledeće grupe:

 1. Najjednostavnije. Kao pravilo to su kožni proizvodi sa i bez prstiju. Glavna svrha je zaštita dlana ruku sportisti.
 2. Za treninge snage. Fitnes rukavice su pogodne za treninge sa malim težinama, one su lake, imaju kvalitetan materijal koji diše i atraktivan dizajn.
 3. Za treninge snage sa velikim težinama rukavice se prave od mekog uloška, dvostrukog sloja kože i obavezno su prisutne rupice za prolaz vazduha. Za vežbe sa svojom težinom potrebne su vam rukavice za podizanje na šipki.
 4. Za ekstremne težine postoje modeli sa steznicama koje fiksiraju zglobove i sprečavaju moguće povrede.
 5. Profesionalni. Napravljene su po specijalnoj tehnologiji koja je sposobna da obezbedi pouzdanu zaštitu ruku od eventualnih povreda na treninzima.
 6. Rukavice za biciklu. Neophodan je dodatak za one koji vole biciklizam, kao i za turiste koji vole da putuju ovim prevozom.

Gde kupiti sportske rukavice?

Sve rukavice u bodibildingu i fitnesu dizajnirane su da vam pruže veću bezbednost tokom treninga. Iz tog razloga ne bi trebalo da štedite na kupovini, pristupite izboru opreme veoma odgovorno. Izbor rukavica "u brzini" može da prouzrokuje ne samo stalni osećaj nelagodnosti, već i mogućnost ozbiljnih povreda. Imajte na umu da rastezanje i kidanje ligamenta zgloba često dovodi do ograničene funkcionalnosti dlana, to jest nećete moći da normalno stisnete pesnicu još dugo. Nemojte samo kupiti najjednostavnije i najjeftinije rukavice, ako želite da normalno posećujete teretanu i da ne odlazite na svake dve nedelje kod traumatologa.

U onlajn prodavnici FitWay možete kupiti ženske i muške sportske rukavice za teretanu i šipku za zgibove sa isporukom širom Srbije. Niske cene i mogućnost odabira pogodnog načina plaćanja omogućavaju vam da kupujete brzo i jednostavno.