Filtriraj

 • Vrsta Proizvoda
  0
 • Manufacturers
  0
 • Price
  RSD - RSD
Stranica 1 do 1 od 1 (1 stranica)

Proizvodi u toj kategoriji nisu pronađeni.

Želite da dobijete mišićnu masu? U ovom slučaju pomoćiće vam kreatin monohidrat. On će biti kamen temeljac vaše ishrane jer čini osnovnu bazu. Proteini, vitaminski kompleksi i drugi dodatci ishrani će vam pomoći da postignete svoj cilj brže.

Karakteristike i svojstva kreatina

Šta je kreatin monohidrat? To je najpopularniji oblik ovog dodatka među sportistima. Pre svega zbog toga što ima visoku efikasnost.

Čemu služi kreatin? Ubrzava rast mišića, povećava izdržljivost i snagu. To su njegovi glavni zadaci. Zapravo, iz tog razloga mnogi sportisti uzimaju kreatin za masu. Da, organizam može sintetizovati ovu supstancu, ali za sportiste ta količina nije dovoljna. Naročito ako se puno vremena provodi u teretani. Ovaj problem rešava kreatin monohidrat. Ako ga redovno uzimate vi:

 1. Povećavate snagu. Tokom treninga u teretani organizam u velikim količinama troši rezerve molekula ATP-a, što dovodi do kontrakcija mišića. Ćelijama je potreban drugi izvor energije - a to je kreatin.
 2. Povećavate mišićnu masu. Zbog povećanja snage moguće je odraditi veći broj vežbi, što će dovesti do povećanja mišićne mase. Ali samo pod uslovom da ćete redovno trenirati i hraniti se na pravilan način.
 3. Definišete mišiće. Prilikom unosa kreatina on će se akumulirati u tkivima, privlačeći određenu količinu tečnosti. Rezultat toga je da ćete definisati mišiće.

Pored toga kreatin monohidrat sprečava proces raspada proteina i ubrzava njegovo obnavljanje. Takođe ima antiinflamatorni efekat pri artritisu, smanjuje rizik od išemijske bolesti i delimično neutrališe mlečnu kiselinu, čime pomaže brži oporovak nakon treninga u teretani.

Naravno, cena kreatin monohidrata je visoka. Ali kvalitetni sportski suplementi ne mogu biti jeftini. Koristeći kreatin za masu sigurno ćete postići cilj, naravno, ako pratite savete trenera. Znajući to cena kreatina zaista nije bitna. Najvažnije je postići željeni rezultat.

Oblici kreatin monohidrata

Ovaj sportski dodatak je dostupan u obliku tableta, kapsula ili praha. Razlika između njih je samo u upotrebi, inače nema razlika, uključujući efikasnost.

Kreatin u prahu mora da se priprema svaki put, treba ga izmešati sa vodom u shakeru. Ovo nije uvek zgodno, pa kao alternativu možete odabrati kapsule. Dovoljno je samo da popijete kapsulu uz bilo koju tečnost. Ali imajte na umu da je njihova apsorbljivost niska.

Takođe postoji šumeći kreatin. Ovo je relativno novi oblik sportskog dodatka. Dostupan je u tabletama, jednostavan je za prijem i dobro se apsorbuje.

Šumeći kreatin ima određeni ukus (narandža, borovnica) i rastvara se u čaši vode. Dobijate ukusan osvježavajući napitak koji sadrži sve neophodne elemente za rast mišića. Zahvaljujući tome ovaj oblik kreatina se danas smatra najrasprostranjenijim.

Kreatin za žene


Kreatin se smatra čistim "muškim" proizvodom a i ne bez razloga. Ženama on ne odgovara prvenstveno zbog toga što deluje suprotno njihovim ciljevima. Zašto žene obično dolaze u teretanu? Uglavnom da smršaju. Ali kreatin je namenjen za drugo - za rast mišićne mase, odnosno težine. Stoga, u većini slučajeva žene ga ne uzimaju.

Naravno, niko ne zabranjuje uzimati kreatin. Ali on je pogodan za ženu samo ako ona:

 • želi da stekne mišićnu masu i promeni proporcije tela;
 • ne gleda na vagu, jer ovi podaci nisu za nju bitni;
 • dobro shvata da sam sportski suplement (bez treninga) neće pomoći u izgradnji mišićne mase;
 • spremna za intenzivne vežbe u teretani.

U drugim slučajevima nema smisla kupovati ovaj dodatak. Osim toga cena kreatina je prilično visoka.

Kako uzimati kreatin

Optimalna doza je 2-4 gr dnevno. Najbolja apsorbljivost se postiže u prvih pola sata nakon vežbi. Čim završite trening u teretani odmah popijte 2-4 gr kreatina (ako je moguće zajedno sa gejnerom).

Koji kreatin kupiti

Odlična opcija je kreatin Arnold. Brend Arnold Schwarzenegger predstavljaju proizvodi visokog kvaliteta. Naravno, cena kreatin monohidrata ove marke je veća u poređenju sa drugim analozima, ali vredi toga.

Kreatin cena

Vrsta proizvoda
Minimalna cena
Maksimalna cena
Kapsule
1380 RSD
4300 RSD
Prah
1110 RSD
3980 RSD
Šumeče Tablete
490 RSD490 RSD

Takođe u našoj online prodavnici možete kupiti proizvode od kompanija Biotech USA, MusclePharm, Scitec Nutrition. Odluka o odabiru je na vama.