Filtriraj

 • Vrsta Proizvoda
  0
  0
 • Ukus
  0
  0
 • Manufacturers
  0
  0
  0
 • Price
  RSD - RSD
CARNI X, 60 kapsula
1.290,00 RSD
Opis Scitec CARNI X, 60 kapsulaL-karnitin je materija neophodna pri transportu masnih kiselina..
L-Carnitine 2000, 25 ml (ampule)
Opis BioTech L-Carnitine 2000, 25 ml (ampule)Amino kiselina L-karnitn je već uveliko poznata u spor..
Stranica 1 do 3 od 3 (1 stranica)

Želite da smršate? U ovom slučaju možete uzimati L-karnitin za mršavljenje. On je izuzetno efikasan za sagorevanje masti. U principu, ako vaša ishrana sadrži namirnice sa visokim sadržajem životinjskih belančevina, organizam će sam proizvoditi ovu aminokiselinu. Ali ako ne volite mesne proizvode onda možete piti tablete L-karnitin.

Karakteristike i svojstva L-karnitina

Ključna funkcija ove aminokiseline je prenos masti u unutarćelijsku oblast sa njihovim naknadnim cepanjem. Ako je organizam ne sintetizuje, ovaj proces se odvija mnogo sporije. Rezultat toga je povećanje težine.

Pored toga L-karnitin ima pozitivan uticaj na fizičku i mentalnu aktivnost, smanjuje holesterol (time smanjuje verovatnoću da će doći do infarkta ili moždanog udara). Takođe povećava otpornost organizma na stres, poboljšava opšte stanje organizma, povećava izdržljivost.Među ostalim svojstvima možemo izdvojiti sledeće:

 • ima anabolički efekat (time pomaže bržu izgradnju mišićne mase);
 • poboljšava radni kapacitet;
 • uklanja umor i obezbeđuje brži oporavak nakon vežbanja u teretani.

Konačno L-karnitin obogaćuje ćelije kiseonikom i podstiče bržu regeneraciju tkiva.

Oblici L-karnitina

Ova aminokiselina se prodaje u 2 oblika: čvrstom i tečnom. U prvom slučaju to su tablete i kapsule, a u drugom - ampule i rastvori. Šta je bolje izabrati? Potrebno je uzeti u obzir karakteristike svakog oblika.

 1. Tečni L-karnitin ima dobru apsorbljivost i lak je za upotrebu. Prodaje se u gotovom obliku i ne zahteva dodatnu pripremu. Dovoljno je otvoriti ampulu i popiti sadržaj. Takođe tečni L-karnitin se isporučuje u malim flašama od 0,33 ili 0,5 litara. U njima se sadrži koncentrat spreman za upotrebu, koji možete piti u svakom trenutku. To je jednostavno, ali je cena L-karnitina u flašama mnogo veća u odnosu na druge analoge. Ako je budžet ograničen, bolje je izabrati drugu opciju.
 2. L-karnitin u kapsulama je takođe veoma zgodan za upotrebu. Za razliku od tečnih analoga nema mirisa i ukusa, jer se isporučuje u "čistom" obliku bez dodataka i aroma. Veoma je važno da se L-karnitin u kapsulama potpuno apsorbuje u organizmu. Ovo je njegova glavna prednost. Može da se desi da jedna kapsula sadrži nedovoljnu količinu aminokiseline, ali je lako povećati tako što popijete nekoliko komada odjednom.
 3. L-karnitin u tabletama ima najmanju apsorbljivost. Obavlja iste zadatke kao i tečni analog ali mnogo sporije. Smatra se da je jedino pogodan za poboljšanje rada kardiovaskularnog sistema, a za mršavljenje je neefikasan. Ali pobeđuje po pitanju cene, u poređenju sa prethodnim varijantama cena L-karnitina ovog oblika je nekoliko puta niža.

Ova aminokiselina se takođe proizvodi u obliku praha. Naravno, potrebno ga je spremiti, ali zato možete pomešati prah sa bilo kojim napitkom (vodom, sokom). Doziranje takvog L-karnitina je mnogo lakše nego kod tableta ili kapsula. Osim toga njega karakteriše ekonomičan trošak (dugo traje). I što je najvažnije: on je najjeftiniji (cena L-karnitina je prihvatljiva za svakog kupca).

Uzgred, postoji i takozvani acetil L-karnitin. To je ista aminokiselina, ali ima drugačiji princip delovanja i proizvodi se u drugačijem obliku. Po efikasnosti pobeđuje svoje kolege, zato je cena acetil L-karnitina nešto veća.

L-karnitin za žene

Naravno, L-karnitin za mršavljenje se najviše rasprostranio među devojkama i ženama, jer se uglavnom one trude da smršaju. L-karnitin za mršavljenje je pogodan za žene koje se bave sportom, kao i za one koje jednostavno žele da dobiju vitke figure.

Kako uzimati L-karnitin

Doziranje L-karnitina direktno zavisi od toga da li se bavite sportom ili ne. Za ljude koji posećuju teretanu, preporučeni dnevni unos je 1200 mg sa time da se unese iz dva dela. Prvi deo se uzima pre obroka (poželjno u obliku kapsula). A drugi - 30 minuta pre početka treninga u teretani (u tečnom obliku).

Za one koji se ne bave sportom, uputstva su drugačija: 1-2 kapsule tri puta dnevno tokom obroka. U oba slučaja dozvoljeno je uzimanje L-karnitina 1 mesec. Onda morate da napravite pauzu. Posle pauze od mesec dana možete opet uzimati L-karnitin.