2.300,00 RSD
Ex Tax: 2.300,00 RSD

Količina

Proizvođač: Twinlab
Tip: Vitamini i minerali
Raspoloživost: Na lageru

Super CoQ10 50 mg, TwinLab

Po rečima dr Linusa Polinga (eng. Linus Pauling), dvostrukog dobitnika Nobelove nagrade, „Koenzim Q10 je jedno od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani. Q10 vraća vitalnost srcu - ja ga svakodnevno koristim.“

Koenzim Q10 (CoQ10) hemijsko je jedinjenje slično vitaminima. Ima važnu ulogu u proizvodnji energije i sastavni je deo ćelijskih mitohondrija. Tu učestvuje u pretvaranju masti u energiju, ali i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10, pa je potrebna suplementacija kroz dodatke ishrani.

Osim toga, koenzim Q10 je veoma snažan antioksidant koji usporava proces prirodnog starenja. Pošto je direktno povezan sa proizvodnjom energije, stručnjaci smatraju da je njegov nedostatak u organizmu jedan od faktora starenja i pojave bolesti vezanih za ovaj prirodni proces.

Q10, zajedno sa glutationom i selenom,utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.

Suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića bez sporednih efekata ili interakcije s drugim lekovima. Koenzim Q10, kao dodatak ishrani, sprečava aterosklerozu, snižava krvni pritisak, poboljšava poremećaj srčanog ritma, jača oslabljen srčani mišić, smanjuje rizik od infarkta i angine pektoris, i smanjuje rizike kod operacija na srcu (bajpas, srčani zalisci i dr.).

Dodaci ishrani sa Q10 često sadrže ineku drugu masnoću ili ulje jer se koenzim Q10 bolje rastvara i apsorbuje u prisustvu masti (liposolubilan je).

  • snažan prirodni antioksidant
  • poboljšava kardiovaskularno zdravlje i funkciju
  • poboljšava oslabljen imuni sistem
  • preparat garantovane čistoće i koncentracije


Upotreba:  1-2 kapsule dnevno. Uz konsultaciju lekara doze se mogu višestruko povećati.

Kategorije za akcije
Kategorije Vitamini i minerali
Vrsta proizvoda
Vrsta Proizvoda Kapsule

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!